Pan – On the Air

kr. 229,00

På lager

BEMÆRK:
Du kan få rabat på denne vare ved at melde dig ind i foreningen, der driver VINYLEN.

22. marts 2024

 

 

Side A

 

1 – I Ain’t Got No Home (Ramblin Man) (Woody Gutrhrie, Arr. Leliévre)

 

2 – If I Was Another Man (Leliévre / Leliévre)

 

3 – Deliverance (Leliévre / Leliévre)

 

4 – From A Tree (Skounsen / Leliévre)

 

5 – Time (Leliévre / Leliévre)

 

Side B

 

1 – Freedom (Leliévre / Leliévre)

 

2 – I Cannot Keep From Crying (Trad Arr. Leliévre)

 

3 – Far Away From Home (Leliévre / Leliévre)

 

 

PAN – On The Air! 

 

Dansk Beat-Juveler fra DR’s arkiver på vinyl for første gang!

 

Den 22 Marts udsender Turn It Over Records med stolthed en glemt skat!

PAN indspillede i 1970, samme år som de udsendte deres eneste single og eneste album, to sessions i DR’s studie 11. Heldigvis er disse bevaret, og vi får nu glæden af et udvalg på vinyl!

 

Pan var et kortlivet orkester, dannet i 1969 og allerede opløst i 1970. 

 

Alligevel nåede bandet at udsende både en single og et album, der senere er blevet en dansk rockklassiker, på det danske selskab Sonet. 

 

Pan blev dannet i 1969 i København. Den franske sanger og guitarist Robert Lelièvre (1942 – 1973) forlod allerede i 1962 sit hjemland som desertør efter tre måneders militærtjeneste og kom bl.a. til Belgien som folkemusiker, hvor han mødte englænderen Cy Nicklin der kort efter slog sig ned i Danmark (og som også satte sit præg på tidlig dansk beat som sanger i Culpeper’s Orchard). Robert fulgte efter et par år med mod Danmark hvor han efter ankomsten til København med stor succes fandt sammen med Cy og Maia Aarskov, i folktrioen Cy, Maia og Robert. 

 

En Englandstur og vilde oplevelser senere var Robert tilbage i København i sommeren 1969 og forsøgte uden større held at etablere et beatorkester. Men mødet med bassisten Arne Würgler, der oprindeligt spillede jazz men også havde en nær fortid i Burnin Red Ivanhoe, blev grundstenen til bandet Pan. Sammen fandt de frem til brødrene Thomas (guitar) og Michael (trommer) Puggaard-Müller fra Delta Blues Band, der i lighed med Burnin Red Ivanhoe også havde albumdebuteret i 1969. Som sidste mand kom jazz-organisten Henning Verner med foruden Niels Skousen, der i en kort periode både skrev og sang de fleste af gruppens engelske titler. 

 

Pan livedebuterede i november 1969 i København og fik fra start god presseomtale da både Robert, Würgler og brødrene Puggaard-Müller i forvejen var etablerede navne på den danske musikscene. 

 

Danmarks Radio, der dengang havde monopol, inviterede allerede den 7. januar 1970 gruppen i studiet, og i Radiohusets Studie 11 blev de første optagelser af Pan foretaget til udsendelsen ”Radiobeat”. Her medvirkede også Niels Skousen som sanger, men forlod umiddelbart efter bandet for at danne duo med bassisten Peter Ingemann fra Young Flowers. 

 

Det var en travl periode, for allerede samme uge skulle Pan påbegynde indspilningen af deres første single der skulle udkomme kort tid efter, og i februar startede indspilningerne af bandets eneste lp der udkom i maj samme år. 

OM VINYLEN

Vinylen er Danmarks eneste foreningsdrevne vinylforretning beliggende i Svendborg på Sydfyn. Kommer du til Svendborg så kig forbi i vores fysiske butik, der ligger i kælderen på toppen af Møllergade. MØLLERGADE 34, 5700 SVENDBORG.
Alt personale i butikken arbejder på frivillig basis. En del af forretningens genererede overskud uddeles årligt til musikere, bands eller spilesteder i Svendborg