Blicher Hemmer Gadd – S/T

kr. 219,00

På lager

BEMÆRK:
Du kan få rabat på denne vare ved at melde dig ind i foreningen, der driver VINYLEN.

Blicher Hemmer Gadd er en jazztrio, der er kendetegnet ved musik skabt af tre af de mest anerkendte musikere inden for deres felt: Den to gange Grammy-vindende danske saxofonist Michael Blicher, den danske Hammond-orgeltroldmand Dan Hemmer og den legendariske amerikanske trommeslager Steve Gadd.

Der er mange ting, der adskiller denne talentfulde trio fra andre jazzbands, men først og fremmest er der den lethed, hvormed de samarbejder både om at skabe deres musik og dele den med deres publikum. 

Denne sammensmeltning af musikere har produceret tre anerkendte albums og et band, der har turneret store dele af verden og glædet fans i Japan, Australien, Thailand, Hong Kong, Tyskland, Schweiz, Luxembourg, Italien, Irland, Skotland, England, Danmark, Norge, Sverige og Finland. Folkemængderne, de tiltrækker, og reaktionerne fra disse mennesker er et vidnesbyrd om, at musik virkelig er et universelt sprog.

Det sprog formidles gennem det, kendte trommeslager Gadd kalder “honest music.” Når man lytter til Gadds hypnotiske trommespil, akkompagneret af den sydende saxofon fra Blicher og den måde, hvorpå Hemmer får sin Hammond til at lyde, som om den bliver spillet af to personer, er det er let at forstå, hvorfor Gadd siger: “No one plays like this anymore

Det siger en del givet Gadds baggrund. Prøv bare at finde en anden trommeslager, der har spillet så mange sessioner med så mange af de største navne inden for musikken i løbet af det sidste halve århundrede. Listen omfatter Paul Simon, Steely Dan, Chick Corea, Eric Clapton, James Taylor, Paul McCartney, Chet Baker og mange, mange flere.

Gadd fortæller, at denne slags musik og sammenspil minder ham om dengang derhjemme i Rochester, N.Y., hvor han sad ind hos Dizzy Gillespie og andre turnerende jazzgiganter. Det er enkelt og alligevel meget bemærkelsesværdigt, at en så succesfuld trommeslager som Gadd stadig kan finde nye måder at udfolde musik og skabe friske lyde på.

Denne synergi hjælper med at binde disse tre mænd ikke kun som musikere, men som venner. Deres venskab går tilbage til 2012, hvor Blicher mødte Gadd til en masterclass i Danmark og erfarede, at trommeslageren nød at spille Blichers kompositioner. Blicher introducerede snart Gadd for Hemmer, som han havde lavet et album med og turneret i Skandinavien med. Sammensmeltningen af hver mands musikalske gaver førte til en 17-show-turné i Danmark, Norge og Sverige i 2014, og trioen fortsatte med at turnere, indtil COVID-19-pandemien ramte.

OM VINYLEN

Vinylen er Danmarks eneste foreningsdrevne vinylforretning beliggende i Svendborg på Sydfyn. Kommer du til Svendborg så kig forbi i vores fysiske butik, der ligger i kælderen på toppen af Møllergade. MØLLERGADE 34, 5700 SVENDBORG.
Alt personale i butikken arbejder på frivillig basis. En del af forretningens genererede overskud uddeles årligt til musikere, bands eller spilesteder i Svendborg