Malurt – Sidste Skrig

kr. 239,00

På lager

BEMÆRK:
Du kan få rabat på denne vare ved at melde dig ind i foreningen, der driver VINYLEN.

9. SEPTEMBER 2022

Bemærk: Nedsat pris ved forudbestilling før udgivelsesdato

TRACKLISTE:

Side A:

A1, Tilbage til byen

A2, CPR

A3, Sidste Station

A4, Black-Out

A5, Stormsoldater

 

Side B:

B1, Sort Søndag

B2, Som et Lyn

B3, Mød Mig i Mørket

B4, Vindueskigger

B5, Spøgelser

 

Side C:

C1, Neonsolen

C2, Kold Krig

C3, Den eneste i verden

C4, Lev Stærkt

 

Side D:

D1, Superlove

D2, De Vildeste Fugle

D3, Hey Hey, My My

D4, Vi ses igen

‘I K.B. Hallen var det tidens mur, der blev revet ned, og for et par timer var vi alle skrigende tilbage i 80’erne. En historisk aften. De store følelsers aften. På alle platforme.’

~Nils Gunder Hansen/Kristeligt Dagblad

 

‘SIDSTE SKRIG’ er titlen på dette afskedsalbum. Det udkommer som dobbelt vinylalbum og digitalt på alle platforme på dagen for den sidste officielle MALURT-koncert, der finder sted i Amager Bio den 9. september 2022.

 

Som de titusinder af rockelskere, der var med os ude blandt publikum på vores SuperLIVE-turné 2022 (og de fem aftener, vi nåede inden corona i 2020), vil huske, gik netop SKRIGET som en rød tråd af et lydspor gennem showet. Det lød omtrent som et primalskrig, der måske udtrykte den kollektive frihedstrang efter to års indestængt coronatid – eller som et humoristisk, crazy teenageskrig i en slags kærlig hilsen til det unge menneske inden i os alle – og måske, hvem ved, også som et fælles, vemodigt smertensskrig til den tabte tid i vores alle sammens liv?

 

Vi er MALURT, et rockband fra en svunden tid. Fra de tidlige 80’eres kolde krig med en lurende frygt for atomkrig, atomkraft, forurening og fremmedgørelse. Med udsigt til en fremtid, hvor mæskende materialistiske forbrugersamfund eller kyniske, totalitære stater så ud til at ville forvandle os til lydige, digitaliserede robotmennesker, der med tiden ville vokse mere og mere sammen med vores personlige computer og langsomt vil miste kontakten til det ægte menneskelige i os.

Det var med den paranoia som brændstof, at sangene til MALURT blev til i sin tid. Da vi så i 2018 begyndte at øve op til den ene turné i 2020, som vi havde besluttet os for at tage som et sidste fælles eventyr mellem os gamle barndoms- og ungdomsvenner, lød numrene i vores egne ører som et levn fra en fjern fortid. Uden nogen som helst relevans i tidsånden, bare nostalgi. Den nostalgi sigtede vi til gengæld helhjertet efter. Ikke en sentimental én af slagsen, men en benhård nostalgi.

Men så fulgte pandemien og siden Putins krig i Ukraine, og da vi endelig kom afsted igen i 2022 var det pludselig, som om sangene på mystisk vis alligevel fandt en ubekvem plads i skinbarlig nutid. Tidsånden var jo forlængst løbet fra os, men nu forandrede tiderne sig så markant, at sangene pludselig syntes at klinge med i de voldsomme, påtrængende, aktuelle temaer i verden.

 

Vi optrådte uden brug af nogen af de dikkedarer, der ellers er typisk i næsten al nutidig ‘livemusik’. Vi gjorde en dyd ud af ikke at benytte skjulte tracks, der spillede med i baggrunden, og vi ønskede ikke, at rytmeboxe, clicktracks eller anden fikumdik skulle styre os på scenen. Vi spillede vores ret punkede old school rock på gejsten, glæden, intensiteten og vildskaben i samspil med vores publikum. Vi havde døbt denne sidste runde i manegen, ‘SuperLIVE’, og det var det rockideal, vi stod på.

Dette livealbum er tænkt som en afskedshilsen til trofaste MALURT-fans. Det er optaget en enkelt aften, den 26. marts 2022 fra kl. 20:13 i Danmarks mest legendariske rocktempel, K.B. Hallen. Der er ikke sidenhen overdubbet noget i studiet. Det er bare lyden af den aftens show på vores reunion-turné.

 

Alle koncerterne på denne tur var et sandt eventyr for os. Tak til alle jer, der levede så intenst med derude, og tak til vores eminente tekniske stab og vores dygtige management, og tak til Universal Music for at hjælpe os med realisere denne udgivelse.

Det har været noget af et trip, vi i årenes løb med mellemrum har været på med MALURT-turbussen fra ‘KOLD KRIG” i 1980 til ‘SIDSTE SKRIG’ i 2022. Dette er vores svanesang, og nu skal vi så finde ud af, om MALURT-bussen skal køres til skrot, eller om vi måske kan finde et hjørne til den på et rockmuseum. MALURT er definitivt fortid nu. Tak for turen!

 

Kærlig hilsen fra

os fem i MALURT

OM VINYLEN
Vinylen er Danmarks eneste foreningsdrevne vinylforretning beliggende i Svendborg på Sydfyn. Kommer du til Svendborg så kig forbi i vores fysiske butik, der ligger i kælderen på toppen af Møllergade. MØLLERGADE 34, 5700 SVENDBORG.

Alt personale i butikken arbejder på frivillig basis. En del af forretningens genererede overskud uddeles årligt til musikere, bands eller spilesteder i Svendborg