Paul Banks – One Man Band Live

kr. 329,00

På lager

BEMÆRK:
Du kan få rabat på denne vare ved at melde dig ind i foreningen, der driver VINYLEN.

21. oktober 2022

For første gang på vinyl og med 4 bonus numre, kommer nu Paul Banks’s “One Man Band Live” på 2 x vinyl i lækkert gatefold-cover.

Albummet er limiteret (300 stk) og nummereret.

Bemærk: Nedsat pris ved bestilling før udgivelsesdato

SIDE 1)

1. Season’s Over (Paul Banks) 4:00

2. Meet The Folks (Paul Banks) 5:21

3. The Upper Room (Paul Banks) 7:16

SIDE 2)

4. Dogmatism/Maple Leaf Rag (Paul Banks/Scot Joplin) 5:05

5. Dissatisfied (Paul Banks) 6:21

6. Jungle Nights In Harlem (Ellington) 4:07

7. I’m Disappearing (Paul Banks) 4:01

SIDE 3)

8. Electricity (Paul Banks) 5:01

9. Stealing (Gus Cannon) 6:42

10. Rattle Your Bones (Paul Banks) 6:17

SIDE 4)

11. Say It (Over And Over Again) (Jimmy McHugh/Frank Loesser) 3:40

12. The Rest of Mine (Paul Banks) 5.22

13. Closing Time (Paul Banks) 4:07

14. Cotton Eyed Joe (Traditional/arr. Musikorkestret) 2:55

PAUL BANKS:

“Jeg er tit blevet opfordret til at indspille en solo plade. Mange har oplevet mig som solist, og nogle foretrækker ligefrem at høre min musik i intime omgivelser kun båret af min guitar og vokal. 

I 2004 indspillede jeg One Man Band Live. Musikken var udvalgt fra materiale optaget i løbet af to meget fugtig-varme augustaftener i det nu hedengangne lillebitte københavnske spillested Bar Blues, hvor de to indehavere, Dan og Alan, var vilde med blues. Stemningen var derfor meget befordrende for at skabe musik, og Alan lavede velsmagende og mættende cajun mad. 

Når Bar Blues lukkede 25-30 mennesker ind i lokalet, var stedet proppet, og publikum ved de første borde var så tæt på den lille scene, at man kunne række hånden ud og dele drinks med dem. De to sommeraftener var så varme og rummet var så tætpakket, at vandet drev ned af stedets store butiksvindue ligesom i en gammeldags ostebutik. Det var faktisk så fugtigt, at jeg bilder mig ind, at man på optagelserne et par gange kan høre, hvordan mine svedige fingre glider utilsigtet på gribebrættet.
Ind i mellem kan man også høre en entusiastisk bemærkning fra Alan, når han tager en pause fra køkkenet for at lytte til lidt musik, mens han læner sig op ad baren i sit sorte forklæde og ryger en af sine hjemmerullede smøger. Kasseapparatet brummer lejlighedsvis i baggrunden og et par vinglas klirrer, mens musikken følger sin egen kurs.

Dette er første gang One Man Band Live udkommer på vinyl. Den oprindelige CD udkom i 2005.

Det viser sig, at den er for lang til en enkelt LP. Musikken fylder tre LP sider. Derfor har vi fundet nogle ekstra optagelser frem fra gemmerne til den fjerde LP side. Der er en duooptagelse med min gode ven saxofonisten Jakob Dinesen og tre numre med Musikorkestret. Alle fire numre er indspillet i mit studie mellem december 2011 og marts 2014. “

OM VINYLEN

Vinylen er Danmarks eneste foreningsdrevne vinylforretning beliggende i Svendborg på Sydfyn. Kommer du til Svendborg så kig forbi i vores fysiske butik, der ligger i kælderen på toppen af Møllergade. MØLLERGADE 34, 5700 SVENDBORG.
Alt personale i butikken arbejder på frivillig basis. En del af forretningens genererede overskud uddeles årligt til musikere, bands eller spilesteder i Svendborg