Christiania - Stik dem en plade - VINYLEN

Christiania – Stik dem en plade

DKK 199,00

Udkommer: 25. September 2020
Varenummer (SKU): 602507449315 Kategori: Tag:

A1, Kaka feat. Shaka Loveless – Christiania Står Her Stadig

A2, Smag På Dig Selv feat. Yo Means No- Freestate

A3, Lukas Graham – Rabbit Hole

A4, Bo Evers – Balladen Om Staden

A5, Von Dü – Skyder og Misser

A6, Bolværket – Ude På Staden

A7, Grev Lyhne & Peter Ingemann – Christiania Bumsens Vise

B1, Wafande – Christianshavns Torv

B2, The Incredible Spacecowboys – Universal Love

B3, Karen Mukupa & Metoden – Helt Speciel

B4, Sorteper – Christiania Drømmer

B5, Quintetten – Hemmelig Kanon

B6, Dreamtime – En Fri Stad

B7, Skovsyren – Flere Frie Steder

Meget er sket siden den første Christianiaplade udkom i 1976. Verden er forandret, og det er Christiania også. Hvad der ikke er ændret, er lysten til at løfte i flok og give vores bidrag til fællesskabet. Så ligesom det var tilfældet med dens legendariske forgænger, LP’en ‘Christiania’, har alle medvirkende på ‘Stik dem en plade!’ arbejdet helt gratis.

 

Da den første plade udkom, boede kun nogle få af de mange musikere på Christiania. Her næsten 50 år senere kan vi med stolthed præsentere en plade hvor størstedelen af musikerne enten er født, bor eller har deres (næsten) daglige gang på Fristaden.

 

På ‘Stik dem en plade!’ gøres der status over hvor Christianias musikliv befinder sig anno 2020. Her er alt fra store etablerede navne til nye talenter og gamle, velbevarede hemmeligheder.

 

Om STØT DANMARK Fonden

Da den første Christianiaplade udkom i 1976, var Fristaden i krise og lukningstruet. Pladen var en musikalsk protest som skulle sætte fokus på Fristadens situation, og overskuddet skulle gå til Christiania.

Christianitterne var glade for opmærksomheden, men mente at andre og mindre kendte kollektive projekter i Danmark trængte mindst lige så meget til støtte som den medieombruste, men ukuelige Fristad. Derfor stiftede Christiania STØT DANMARK Fonden.

Formålet var (og er) at give støtte til projekter rundt omkring i Danmark inden for disse tre stadig aktuelle områder, her citeret fra fundatsen fra 1976:

»SOCIAL PRAKSIS: Til undertrykte mennesker og grupper, der indser deres egen situation og aktivt vil ændre den. ØKONOMISK PRAKSIS: Til eksperimenter og aktioner til styrkelse af den fælles brugsret. ØKOLOGISK PRAKSIS: Til eksperimenter og aktioner til genoprettelse af en økologisk balance mellem natur og mennesker – og til bekæmpelse af de centraliserede og ressourceødelæggende produktions- og forbrugsformer.«

I lighed med den første Christianiaplade går også hele overskuddet fra ‘Stik dem en plade’ til Støt Danmark-fonden; Christiania er bevaret og udvikler sig, men der er stadig masser af spændende projekter uden for Fristadens mure der trænger til støtte.

OM VINYLEN

Vinylen er Danmarks eneste foreningsdrevne vinylforretning beliggende i Svendborg på Sydfyn. Kommer du til Svendborg så kig forbi i vores fysiske butik, der ligger i kælderen på toppen af Møllergade. MØLLERGADE 34, 5700 SVENDBORG.

Alt personale i butikken arbejder på frivillig basis. En del af forretningens genererede overskud uddeles årligt til musikere, bands eller spilesteder i Svendborg