Hyldemor – Glem det hele…husk det

kr. 329,00

På lager

BEMÆRK:
Du kan få rabat på denne vare ved at melde dig ind i foreningen, der driver VINYLEN.
3. november 2023

A1 Hallo Hallo Frk.

A2 I Pagt Med Livets Takt

A3 Alt For Meget At Gøre

A4 Skæbnesang

A5 Den Gennemsigtige Mand

B1 Frit Danmark

B2 Skal Vi Vente

B3 Hvis Du Spør’ Hvorfor

B4 Juletræet

C1 Dukkemand

C2 Solløs Morgen

C3 Lysene Tændes

D1 Alene Igen

D2 Wah Wah Pedalen

D3 Den Mystiske Qvinde

D4 Glem Det Hele

I december 1978 udsendte Hyldemor albummet Glem det hele på CBS. Albummet, der siden er blevet en dansk rockklassiker, var bandets eneste på selskabet, og blev aldrig fulgt op.

 

Men bandet var et særdeles aktivt orkester på landets livescener i de kommende år, og spillede over hele landet og sågar også i Norge i årene 1979 til 1981.

Heldigvis for bandet – og alle os andre – havde lydmanden Ole “Lyd” Rasmussen som oftest to Revox båndoptagere kørende, der optog en stor del af bandets koncerter rundt omkring i det ganske land.

Disse optagelser dannede grundlag for de to Hyldemor live-cd’er, der blev udsendt af foreningen Hans’ Venner i år 2000 og 2003.

 

Disse liveoptagelser er også grunden til at vi nu kan nyde Hans Vinding og resten af Hyldemor live på vinyl, når Turn It Over Records den 3. November udsender et dobbelt live-album med titlen Glem det hele – husk det! Live 1979-1981.

 

Titlen til denne nye live-lp er taget fra promotionplakaten, der hang i landets pladebutikker i anledning af 1978-albummets udgivelse, der netop havde påskriften Glem det hele – husk det!

 

Udover en del af materialet fra de tidligere nævnte live-cd’er, påtog de to tilbageværende medlemmer af gruppen, John Teglgaard og Steen Claesson, at lytte alle de gamle bånd – 27 km i alt! –  igennem og udvælge på ny. Derfor er denne nye lp ikke 1-1 med de to tidligere udsendte cd’er, da noget er udeladt af pladshensyn og andet taget med, som blev sorteret fra i første omgang ved udvælgelsen af numre til cd’erne. Herunder en version af titelnummeret fra lp’en Glem det hele.

 

Med denne udgivelse giver vi altså endnu engang mulighed for et live-genlyt med et særdeles stærkt rockband bestående af veteraner fra den danske rockscene: Jens Breum (No Name, Niels Skousens Vincent HRD, Strube Band, Lone Kellermann m.fl.) på trommer og kor, John Teglgaard (Take Off, Masala Dosa, Bifrost , Lone Kellermann, Savage Rose m.fl.) på guitar og kor, Thor Mathiesen (Masala Dosa, Pilloni Band m.fl.) på bas og Steen Claesson (Burnin Red Ivanhoe, Furekåben m.fl.) på violin, guitar og kor, samt en helt igennem enestående frontfigur, sanger, tekstforfatter og performer i Hans Vinding, der med sin akustiske guitar huserede på den danske musikscene indtil sin alt for tidlige død i 1999.

 

Pladen udsendes som dobbelt lp den 3. November i 500 nummererede eksemplarer i gatefold-cover og med covernoter af blandt andre Uffe Lorenzen og Niels Skousen.

 

OM VINYLEN

Vinylen er Danmarks eneste foreningsdrevne vinylforretning beliggende i Svendborg på Sydfyn. Kommer du til Svendborg så kig forbi i vores fysiske butik, der ligger i kælderen på toppen af Møllergade. MØLLERGADE 34, 5700 SVENDBORG.
Alt personale i butikken arbejder på frivillig basis. En del af forretningens genererede overskud uddeles årligt til musikere, bands eller spilesteder i Svendborg